Gondolat a médiatörvényről

Magyarországon 2011.január 1-től új médiatörvény lépett életbe. Erről szeretnék néhány rövid gondolatot felvázolni. De tényleg, rövidet, mert többet nem ér!

1. Az Orbán-kormány nagy figyelmet fordít a szankcionálásra. Ez jó. Rendszerváltás után 20 évvel végre akad egy kormány, amelyik megbünteti a nyilvános hazudozást.

2. Örülök, hogy az m2 gyerekcsatorna lesz. Remélem, nem a Minimaxban sugárzott filmeket fogják vetíteni...

3. Egyes sajtóorgánumok kiakadtak azon, hogy a hírt el kell választani a véleménytől. Jelzem: eddig is el kellett (volna).

4. Szalai Annamáriával az égegyadta világon semmi baj nincs. Jó szakember. A kilenc évet érzem egy kissé soknak.

5. Örülök, hogy az MTI lesz a fő hírszolgáltató. Az MTI közszolgálati szerv, eddig is ez lett volna a feladata, csak a szocialista-szabaddemokrata kormánynak nem volt érdeke egy erős állami hírszolgálat.

6. Fel vagyok azon háborodva, hogy egyes politikai erők dezinformálták a külföldet, hamis információkat mondtak nagy külföldi lapoknak a médiatörvényről. Ezért aztán, jobb téma nem lévén, a Times és társai nekiestek az Orbán-kormánynak.

7. Az meg nagyon is jó, hogy a hírműsorok nem lesznek erőszakkal telítve.

Ennyi. Magyarországon nem vész el a sajtószabadság, csak átalakul. Felelősebbé válik, felelősségteljesebb magatartást követel meg az újságíróktól és a tulajdonosoktól.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után