Kereszténység: a szombat be nem tartása a legnagyobb bűn?-A Reformáció Hírnöke, 60/6.

A Reformáció Hírnöke című keresztény folyóirat immár 60 .évfolyamához érkezett. A Hetednapi Adventista Reformmozgalom kiadásában megjelenő, magas színvonalú kiadvány cikkei Szent Szellemtől ihletettek, teljes Bibliát hirdetnek, komolyan felhívják a hívek figyelmét arra, hogy az utolsó időket éljük, és Isten népe sorsdöntő fordulatok előtt áll.
Nehezen tudok azonban mit kezdeni Marius Stroia írásával (A dráma utolsó felvonása). A cikk első két oldala azzal foglalkozik, amivel minden protestáns és karizmatikus gyülekezetben találkozunk:áron is meg kell vennünk az alkalmasságot (Ef 5,16), senki ne vegyen bennünk olyat, ami nem a Krisztus szerint való ( Kol 2,8).
A 22. oldalon Stroia hozzákezd taglalni a szombatról szóló tanítást. Tehát: a hét igazi ünnepnapja szombat, vasárnap megünneplése pedig pogány, és nem veszi figyelembe a teljes Bibliát.
Jómagam is, Szent Szellemmel betöltekezett keresztényként, vasárnap ünneplem a szombatot, és nem gondolom, hogy ez a kereszténység legnagyobb bűne. A legtöbb keresztény nem tudná szombaton ünnepelni a szombatot, például azért, mert dolgozik. Így alakult. A kereszténységnek alkalmazkodnia kell. Isten minden pillanatban szereti, ha dicsérik, ha áldják, ha imádkoznak hozzá. Szombaton is, vasárnap is, kedden is, kisvirágos áldozócsütörtökön is. Ő szeret bennünket, akár szombaton, akár vasárnap ünneplünk.
A probléma azzal van, hogy sok világi ember soha, semmikor nem ünnepli Isten dicsőségét. Na, ez az igazi probléma.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után