Vidék Íze,2018.január
A Vidék Íze a Szabad Föld havi receptmagazinja. Nem igazán értem, hogy a 2018.januári szám miért szilveszteri ételeket közöl- nem a 2017.decemberi számban kellett volna ezt megtenni? Ettől függetlenül a magazin kitűnő- olyan, mint a jó katona: végrehajtja a feladatát, azt csinálja, amit kell. Sem többet, sem kevesebbet.
Nagyon rugalmas a rovatstruktúra, ezáltal az Olvasó minden számban új lapszerkezetet kap, nem lesz neki unalmas a menü. A fotók lenyűgözően jók, bár jómagam nem a füstölt oldalassal ékesített korhelylevest tettem volna címlapra, inkább a 12. oldalon található toros levest emeltem volna ki. De ez nem számít.
Nagyon fontos szempont minden gasztronómiai magazinnál, hogy az írott receptek alapján a laikus főzőmester valóban el is tudja készíteni azt az ételt: ne legyen túlzottan tömör, ugyanakkor túlírt sem az adott ételrecept. A Vidék Íze ebben példamutató: alapvető főzési ismeretekkel megoldható minden feladat, azt pedig külön a lap javára kell írni, hogy pontosan közlik az előkészítés és a főzés idejét is. A 35. oldalon olvasható például a " Tepsis sült csirkecomb téli zöldségekkel" című recept. Jelzik az előkészítés, a sütés idejét, s azt is, hogy a tepsis csirkecomb hány kalóriát tartalmaz. A leírás mindössze 4 bővített mondat, mégis, minden benne van, aminek benne kell lennie ahhoz, hogy az Olvasónak sikerélménye legyen. ( Nem mellékesen: szinten ugyanezen oldalon olvashatjuk a " Lila édesburgonya-leves pirított szalonnával és sóvirággal" című receptet, mely mellé sikerült olyan étvágygerjesztő fotót alkotni, hogy attól még a legérzéketlenebb tarhonyáshús- rajongó is fogadalmat tesz a egészség oltárán. Azt azért odaírtam volna, hogy mi az a sóvirág, mert szerintem 10 ember közül 9 még életében nem hallott róla.
Összességében: A Vidék Íze egy kiváló, középosztálybeli magyar háziasszonynak és háziembernek szóló gasztromagazin, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nézd meg ezt a blogot is:konyv-ajanlo.blogspot.com
Nagyon rugalmas a rovatstruktúra, ezáltal az Olvasó minden számban új lapszerkezetet kap, nem lesz neki unalmas a menü. A fotók lenyűgözően jók, bár jómagam nem a füstölt oldalassal ékesített korhelylevest tettem volna címlapra, inkább a 12. oldalon található toros levest emeltem volna ki. De ez nem számít.
Nagyon fontos szempont minden gasztronómiai magazinnál, hogy az írott receptek alapján a laikus főzőmester valóban el is tudja készíteni azt az ételt: ne legyen túlzottan tömör, ugyanakkor túlírt sem az adott ételrecept. A Vidék Íze ebben példamutató: alapvető főzési ismeretekkel megoldható minden feladat, azt pedig külön a lap javára kell írni, hogy pontosan közlik az előkészítés és a főzés idejét is. A 35. oldalon olvasható például a " Tepsis sült csirkecomb téli zöldségekkel" című recept. Jelzik az előkészítés, a sütés idejét, s azt is, hogy a tepsis csirkecomb hány kalóriát tartalmaz. A leírás mindössze 4 bővített mondat, mégis, minden benne van, aminek benne kell lennie ahhoz, hogy az Olvasónak sikerélménye legyen. ( Nem mellékesen: szinten ugyanezen oldalon olvashatjuk a " Lila édesburgonya-leves pirított szalonnával és sóvirággal" című receptet, mely mellé sikerült olyan étvágygerjesztő fotót alkotni, hogy attól még a legérzéketlenebb tarhonyáshús- rajongó is fogadalmat tesz a egészség oltárán. Azt azért odaírtam volna, hogy mi az a sóvirág, mert szerintem 10 ember közül 9 még életében nem hallott róla.
Összességében: A Vidék Íze egy kiváló, középosztálybeli magyar háziasszonynak és háziembernek szóló gasztromagazin, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nézd meg ezt a blogot is:konyv-ajanlo.blogspot.com
Megjegyzések
Megjegyzés küldése