Bogár László Trumpról is nyilatkozik- Magyar Demokrata, 2019.június 26.

Bogár László közgazdász, a magyar szellemi élet egyik kiválósága, interjút adott a Magyar Demokratának. A Magyar Demokrata konzervatív közéleti lap, nagyon markánsan és okosan képviseli a keresztény értékrendet. Bogár László az interjúban (Magyar Demokrata 2019.június 26., 12-14.o.) rámutat arra, hogy Donald Trump amerikai elnök voltaképpen menti Amerikát: megpróbálja országát, mint nemzetállamot megmenteni a birodalmi összeomlástól.
Az interjút Kovács Dániel készítette, nagyon jól felépített, okos médiaanyag kerekedett ki
belőle.
Csak egyetlen hosszabb megjegyzést fűznék hozzá:

Azt mindannyian látjuk, hogy napjainkra a történelem minden korábbinál gyorsabban változik. Az USA nagyhatalmi-birodalmi-rendcsináló időszakának vége. Trump elnök ezt nagyon jól tudja, és nincs más választása, hogy az Egyesült Államokat, mint nemzeti entitást megmentse, magyarul: ha már Audim nem lehet, legyen akkor Opelem, de az legyen gyors és jól karbantartott. Valami ilyesmi. Az USA összehúzza a nadrágszíjat, hogy erős maradjon. Csakhogy egyes liberálisoknak még ez is sok, ráküldték hát az USA-ra a rengeteg közép-amerikai migránst. Hogy a nemzeti létet is aláássák.
Ezt mindenáron meg kell akadályozni.

Mi, magyarok, ebben annyit tehetünk, hogy
- mi is mentjük magunkat
- erősítjük magunkat
- mindenkinek elmondjuk, akiknek csak lehet, hogy mi a baj-nálunk, és Amerikában.

Egyfajta politikai evangelizációra van szükség. Mert a nyilvánosság nem tud ezekről a folyamatokról, sok ember még mindig a kilencvenes évek világában él. El kell mondani, mindenkinek, hogy vége. Új korszak van. Kegyetlenebb. Emelték a tétet. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után