A jeges vízbe fúlt, hogy megmentsen egy fiút- RD, 2005.június

Szeretek olvasni valódi hőstettekről. A Reader's Digest Válogatás, azaz RD ( szerintem az igényes szórakoztatás egyik csúcsa) 2005.júniusi számában egy életét áldozó férfiról olvashatunk. A cikket Jim Hutchison írta, címe:A dermesztő tenger foglyai.
Az történt, hogy két férfi meg egy kamasz srác kiment a jeges tengerre halászni. A hűtőszekrényhez a jeget a kéznél lévő forrásből, azaz a kisebb jértömbőkből szerezték be. Egyikük belevágott csákányával egy jégtömbbe, mire több száz kilogramm jég zúdult a kis hajóra. Vízbe esetek. Tudták, a jeges vizet egyikük sem éli túl sokáig. Tyson, a fiú, már válságos állapotban volt, Wade Adey pedig beugrott érte. Mint kiderült, a negyvenkilenc éves férfi feláldozta saját életét, hogy megmentsen egy másikat.
Jim Hutchison írása kiváló. Jól érzékelteti a drámát, éppen annyit adagol, amennyi szükséges. Nem "spilázza" túl, nincs szenvelgés, jajgatás, csak maguk az események. Tényirodalom, igazi férfias érzelmekkel fűszerezve. Nagyon jó, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy olvassa el. Nyáron pláne kiváló: lehűt.

Ez pedig a Reader's Digest weboldala:rd.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után