Igenis kell atlétikai VB Budapestnek! - mno.hu

Az mno.hu cikke szerint ( letöltve 2019.november 22.) Budapest díszpolgárai álltak ki az atlétikai VB megrendezése mellett. Azért volt erre szükség, mert Karácsony Gergely főpolgármester stábjának erről más a véleménye. Szerintük Budapest ne rendezzen atlétikai VB-t.
Bár ez egy alapvetően médiaszemlével foglalkozó blog, itt és most személyes véleményt szeretnék kifejteni, a tőlem megszokott rövidséggel, számozva a mondatokat, hogy mindenki megértse.
1. Magyarországnak szüksége van atlétikai VB-re, minden sportág minden nagy eseménye nékünk áldás, ha meg tudjuk rendezni, akkor meg kell rendeznünk.
2. Miért?- és most új mondat jön.
3. Azért, mert Magyarország picike ország, nem gazdasági nagyhatalom (még), úgyhogy kell nekije az országimázs. Nincs annál jobb országimázs, mint hogy a Föld nevű bolygó több tízezer sportolója, a világ minden szegletéből, Budapestre jön kicsit futkosni, súlyt lökni, távolba ugrani meg rúdugrani.
4. Úgyhogy Budapestnek kell ez a VB
5. Ha Budapest annyira nem bízik a saját lehetőségeiben, hogy elállna a rendezéstől, akkor fel kell kérni Debrecent. Ők már rendeztek úszó EB-t, kiválóan. Megcsinálnák az atlétikát is.
Hajra!
Amúgy a cikk kitűnő!
https://magyarnemzet.hu/belfold/diszpolgarok-alltak-ki-az-atletikai-vb-mellett-7517120/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után