Marco Rossi nem keres kifogásokat- Nemzeti Sport, 2019.november 21.

A Marco Rossi irányította magyar labdarúgó válogatott 2-0-ra kikapott Wales csapatától, így pótselejtezőt kell vívnia ahhoz, hogy kijusson a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra (Ha belegondolok: kibővítették az EB mezőnyét 24 csapatra, és meg ebbe sem tudunk simán bekerülni. Amikor a magyar futball jó volt, még 8 csapat vett részt az EB-n. Oda is alig tudtunk bekerülni.)

A Nemzeti Sport- Magyarország vezető print sport-médiaterméke- 2019.november 21-i számában Marco Rossi elvállalja a felelősséget a vereségért. Nem keres kifogásokat.
Véleményem szerint- s szerintem nem csak az én véleményem szerint- legkevésbé Marco Rossi tehet az egészről. A vereség oka az volt, hogy a magyar csapat nem játszott kreatívan. Merthogy nagyon kevés olyan játékosa van, aki képes kreatívan és egyúttal megbízhatóan játszani. Ezeket az ászokat a kluboknak kellene kinevelni, de nem teszik. Inkább vásárolnak a piacon harmincéves szerbeket meg bosnyákokat, akik két évre leszerződnek, egy évre lesérülnek, aztán röhögve mennek haza, mert ilyen könnyen még soha nem kerestek ilyen sok pénzt. 
Sokáig azt mondogatták: a magyar focista kreatív, de nincs erőnléte. Mára megfordult a helyzet. Bicepsz és tetkó már van, futni tud, rúgni nem. Nem pontosan. Nem pontosan oda, ahová kellene. A magyar játékosok többsége vagy gyorsan játszik, vagy pontosan. Sokuknak a kettő együtt nem megy. 

Nem Marco Rossi hibája ez a vereség. Abből főzött, amije volt. Alapanyagot kellene frissíteni. Szoboszlai Dominik egyedül nem fogja megváltani a világot. 
Több kell, és kész. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után