Már az Erkel Színházban is melegek- Magyar Fórum,2018.június 7.

A Billy Elliot c. zenés színpadi művel az Erkel Színház korszakot váltott. A Magyar Fórum 2018.június 7- számában olvashatunk arról, miféle rockopera ez. A futballista gyerek inkább balett-táncos akar lenni, a bányászok tütüt vesznek a munkaruhájukra. Igazából azt is nehéz eldönteni, hogy a melegeket propagálja vagy parodizálja a mű, annyira kétértelmű.

Véleményem szerint- s véleményem szerint ez a Magyar Fórum ( illetve a Magyar Idők) újságírójának, N.Horváth Zsófiának véleménye is- gyermekek előtt egyáltalán nem kellene erről a témáról beszélni. Mihelyst beszélni kezdünk a melegekről, állást foglalunk. Vagy ellene vagy mellette. Ebbe a politikai játszmába- mert ez az- a kiskorúakat nem kellene bevonni.
Azonkívül:1. A balett-táncosok nem feltétlenül melegek, ellentétben azzal, amit a darab sugall. Itt a táncos és a meleg gyakorlatilag szinonímák.
2. Attól, hogy melegekről szóló darabokat mutatunk be gyerekeknek, egyáltalán nem biztos, hogy azok felnőttkorukban toleránsak és megértők lesznek. Az ideológia nevelés gyakran az ellenkező hatást éri el.
3. Az egyenlőség és demokrácia jegyében: ha bemutatunk egy anti-biblikus színdarabot, mutassunk már be egy biblikusat is! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után