A kereszténység és a közösségi média

A keresztény tanítók,pásztorok,lelkészek egyre hangsúlyosabban vannak jelen a közösségi médiában és a videomegosztó portálokon,valamint a blogszférában. Ez jó,ennek keresztény emberként örülök,hiszen Márk evangéliumának szellemében hirdettetik az Evangélium.
Csakhogy van a dolognak egy nem annyira kedves oldala is. Ez pedig a viták,kommentek. Időnként egyes keresztény testvéreket túlzottan elragad a szenvedély,és ezzel a szenvedéllyel kezdik el átkozni-a másik keresztény testvért. Démonizált vagy,hamis tanító vagy,megátkozlak-ilyen és ennél is durvább hozzászólások ékesítik a közösségi média keresztény tartalmait. Olykor a trágársagig fajul a hitvédelem.Jézus nem ezt tanította.
Kedves testvérek!Ne egymást tekintsük már ellenségnek,inkább hirdessük az evangéliumot,mert erre lettünk elhivatva. Ne azt lássák-olvassák a világiak,hogy Isten gyermekei hogyan káromolják egymást a feltámadás kérdéseről vallott eltérő nézetek miatt. Normális,kulturált stílusban is el lehet "beszélgetni"a hit dolgairól.
Halleluja!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után