Az utóbbi napok legfontosabb hírei 1.2024.szeptember 3. délelőtt

 Néhán,általam fontosabbnak tartott hír a sajtóban,médiában megjelent anyag alapján. 

ANGLIA

Lejátszották a labdarúgó Premier League őszi idényének talán legjobban várt rangadóját. Manchaster United-FC Liverpool 0-3. Két gólt szerzett L.Diaz,egyet M.Szalah. Utóbbinál a gólpasszt Szboszlai Dominik adta. A közösségi médiákon is megjelent felvételeken látszik,hogy a manchasteri drukkerek egy része már a 80.perc után elindul haza 

AUSZTRÁLIA

Választási kampányidőszak van az országban. A Liberális Párt egy igen különös programponttal próbálja elnyerni a választók bizalmát. Hatalomra kerülésük esetén újra engedélyezik,hogy Ausztrália polgárai krokodilokat tarthassanak háziállatként. 

ENSZ

Augusztus 19-én tartották a hunanitárius segélymunkások világnapját. Ebből az alkalomból Antonio Guttieres ENSZ-főtitkár arra hívta fel a figyelmet,hogy a segélymunkásokat sok helyen bántalmazzák,néhány országban pedig közvetlen életveszélynek vannak kitéve. A főtitkár kifejezte azon szándékát,miszerint a jövőben nagyobb védelmet kell kapnia a segélymunkásoknak.

MAGYARORSZÁG

Tovább folytatódik az óbudai korrupciós botrány.Budapest III.kerületének polgármesterét letartóztatták vesztegetés miatt,de egyre több személy érintettségére derít fényt a hatóság.

Megkezdődött a tanítás,s az iskolákban roppant feszúltséget okoz a kormány azon rendelete,mely szerint tilos mobiltelefont bevinni az iskolákba. A budapesti Madách gimnázium igazgatóját felmentették,mert kijelentette:nem tartja be iskolájában a rendeletet. Az ellenzék felháborítónak tartja a döntést.

A kormány bejelentése szerint az ország gáztározói 90 %-os feltöltöttséggel várják az őszt és a telet.

A rendkívüli kánikula után a tél sem lesz hideg. A meteorológusok rendkívül enyhe száraz telet jósolnak,kevés hóval.

NAMÍBIA

Súlyos éhínség pusztít az országban,ezért a kormány a kivételes helyzetre való tekintettel engedélyezte több száz vadon élő állat (elefántok,antilopok,impalák) kilövését. Az állatok húsát az éhező lakosság között osztják fel.

NÉMETORSZÁG

Tartományi választásokat tartottak az ország keleti részén. Sźaszországban a konzervatív CDU nyert,második helyen az AfD végzett,harmadik helyen Sarah Wagenknecht pártja futott be. Türingia tartományban az AfD szerezte meg az első helyet,második helyen végzett a CDU. A Zöldek mindkét tartományban egyszámjegyű eredményt értek el. 

OLASZORSZÁG

A Holt költők társasága című film rendezője,az ausztrál Peter Weir kapta a Velencei Filmfesztivál életműdíját. 

USA

Javában zajlik a demokraták és a republikánusok közötti elnökválasztási kampány. A közvélemény-kutatások többsége azt mutatja,Kamala Harris demokrata jelölt néhány százalékkal vezet.A választásokat 2024.novemberében rendezik.

Forrás:Hajdú-Bihari Napló,index.hu,mandiner.hu,mno.hu telex.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0