Fontosabbnak tartott hírek,2024.szeptember 4-5.

 A sajtóban,médiában 2024.szeptember 4-én közölt, általam fontosnak tartott hírekből közlök válogatást.Tényleg a teljesség igénye nélkül.

EU

Nem fogadja el a beterjesztett költségvetés-tervezetet az EU harmadik legnagyobb frakciója. Szerintük ugyanis a büdzsé tervezete nem fordít elég figyelmet az illegális migráció elleni küzdelemre. 

Nyilvánosságra hozták az EU olvasási rangsorát. Eszerint az Unió országai közül Luxemburgban olvasnak legtöbbet,őket követi Dánia és Észtország. A legkevesebbet olvasó országok pedig Románia,Ciprus és Olaszország. 

LENGYELORSZÁG

Lublin városában védelmi együttműködési nyilatkozatot írt alá Lengyelország és Litvánia. A dokumentumot Andzrej Duda és Gitanas Nauséda államfők látták el kézjegyükkel. 

MAGYARORSZÁG

Korrupcióval vádolja az ellenzék legismertebb politikusát,Magyar Pétert, a kormánypárti mno.hu portál. A cikk szerint Magyar Péter és rokonai jogosulatlanul vettek igénybe állami vezetőknek járó kórházi VIP-ellátásokat. Magyar Péter tagadja a vádakat,és pert indít. 

SAN MARINO

Az ország labdarúgó-válogatottja története első tétmérkőzését nyerte,Liechtensteint verte meg 1-0 arányban. Ezzel San Marino 20 év és 140 elvesztett mérkőzés után először nyert.

SZERBIA

A labdarúgó Nemzetek Ligájában Szerbia-Spanyolország 0-0. A közepes színvonalú találkozón különösen feltűnő volt a spanyol támadók gyenge,enervált játéka-vagy a szerbek védekeztek jól?Ki tudja...

UKRAJNA

Menesztették Dmitrij Koleba ukrán külügyminisztert. Zelinszkij elnök azután vált meg a külügyminisztertől,miután Koleba összeszólalkozott lengyel kollégájával. 

Források:index.hu,mno.hu,telex.hu,vg.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0