Divat és média: A férfiak megőrülnek a 21.századi női divattól?- RD, 2000.augusztus

A Reader's Digest Válogatás( továbbiakban: RD) a világ egyik legismertebb médiaterméke. 2000.augusztusi számának 57-59.oldalán olvashatjuk Matvej Vologzsanin írását a modern női divatról. Címe: Elegem van a divatból!
A cikk nagyon szellemes, gondolatébresztő.Minden állításával nem tudok egyetérteni, engem például nem zavarna a kék rúzs. Vologzsanin kiemeli a női divat embertelenségét, valamint azt, hogy a nő csak úgy tudja magára felhívni a férfiak figyelmét, ha megfelel a modern szépségeszménynek.

Utóbbival vitatkoznék. Sok olyan nőt ismerek, aki nem felel meg a modern 21.századi, a tömegmédia által közvetített  szépségeszményeknek ( nem festi kékre a száját például), mégis, talál magának párt, férjet, lesznek gyermekei.
Ha a férfi és a nő úgy dönt, keresztény házasságot kötnek, akkor pláne nem nem számít az, hogy a nő megfelel-e bármilyen szépségeszménynek.

Valószínűleg már nincs a cikk a weboldalon (rd.hu), ennek ellenére, akit érdekel a téma, feltétlenül keresse meg a 2000.augusztusi számot.Divatszociológiai és médiaszociológiai szempontból is érdekes. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

A természet,mint menedék Ratkó József:Üzenek lovat című versében

Gyász.Elhunyt Vágó István