Tudod, mi az a toxikus vezető?-Mozgó Világ,2019/10.


Most nem a túlzottan nagy hévvel bulizó politikusokról van szó...

Bevallom, én nem ismertem a " toxikus vezető" kifejezést mindaddig, míg nem olvastam a Mozgó Világ folyóiratban megjelent pódiumbeszélgetés anyagát. Csepeli György, Dessewffy Tibor, Domány András, és Lakner Zoltán a beszélgetés résztvevői, a moderátor pedig Zentai Péter.
Szóval, címben feltett kérdésre válaszolva: az a toxikus vezető, aki a karizmáját felhasználva rossz irányba viszi az általa vezetett népet ( vajon kire céloznak ezzel?). Konkrét , ma is dolgozó toxikus vezetőkről persze nem esik szó, inkább történelmi példákat hoznak ( Hitler, Mussolini), egy szóval sem említik, hogy bármilyen analógiát is feltételeznének a 21.századi eseményekkel és folyamatokkal.
Azt viszont említik, hogy a toxikus vezetők rossz irányba vezetik a népet. Megvan hát a magyarázat a 2010-es évek magyar politikatörténetére?-- kérdi az álnaiv recenzens.Egy toxikus vezető jött, látott, győzött, és toxikus népe pedig utánament? Ennyire egyszerű lenne? Nem lehet, hogy az ellenfelek is hozzájárulnak olykor ahhoz, hogy ezek a bizonyos vezetők oly rossz irányba tudják népüket manipulálni?

Szóval, a terminológiát szellemesnek, provokatívnak tartom, de találónak nem érzem, a mai magyar viszonyokhoz pedig, véleményem szerint, nincs köze.

mozgovilag.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

A természet,mint menedék Ratkó József:Üzenek lovat című versében

Gyász.Elhunyt Vágó István