Kegyelmiügy-botrány: tágul a kör, egyre több név merül fel

 Általában nem szívesen foglalkozom belpolitikai kérdésekkel- arra valók a pártok sajtó- és médiaorgánumai- de ez most olyan súlyú botrány, hogy úgy érzem,médiával foglalkozó blognak mindenképpen meg kell nyilvánulnia. Dagad ugyanis a kegyelmiügy-botrány.

Szóval, ott tartunk, hogy szombaton, 2023.február 10-én lemondott Magyarország köztársasági elnöke, mert kiderült, kegyelmet adott egy kiskorúak elleni bűncselekményt elkövető ember cinkosának. Ugyanebben az időben lemondott  Varga Judit igazságügyminiszeter is, mivel ő terjesztette fel kegyelemre K.Endrét.
Azóta a következők történetek:
- Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást nyújtott be: a jövőben kiskorúak elleni bűncselekmény elkövetőjének nem lehet kegyelmet adni.
- a nagyobb magyarországi orgánumokon megjelentek tippek, találgatások Nován Katalin lehetséges utódjával kapcsolatosan. A legtöbb médium arra tippel, valami kevésbé karizmatikus, de megbízható, erkölcsileg támadhatatlan személy kerül az államfői székbe.
- Az ATV-n megszólalt az ügyben érintett K. Endre, aki elmondta, szerinte ártatlan.
- Az ellenzéki pártok, különösen a DK és a Momentum, közvetlen államfőválasztást követel.A DK már meg is nevezte jelöltjét.
- Megszólalt Varga Judit volt férje, aki bírálta a kormányzati kommunikációt, személyeket tekintve különösen Rogán Antalt
- Kiderült, hogy Balog Zoltán református püspök is közbenjárt K.Endre kegyelmében, az ő közvetítésével jött létre a találkozó K.Endre felesége és Novák Katalin között. Balog Zoltán kedden megfogalmazott egy levelet az ügyben.A református püspöki zsinat beidézte Balog Zoltánt.
- Kiderült, hogy pár évvel korábban a budapesti városvezetés-- amely szembenáll az Orbán-kormánnyal- kitüntette az ügyben elítélt igazgatót.
- Megszólalt az ügyben Karsai alkotmányjogász is,szerinte Novák Katalin jogellenesen mondott le.


Szóval, egyre bővül a kör. Attól tartok, ennek a bejegyzésnek folytatása következik.

Források:atv.hu,demokrata.hu,dkp.hu,index.hu,mno.hu,origo.hu

Egyébként érdekesség, hogy Magyarország két ikonikus zenésze, Bródy János és Szörényi Levente is " megszólalt" az ügyben. Szörényi lemondott a Novák Katalin munkáját tanácsadóként segítő testületi tagságáról, Bródy János pedig elküldte a lemondott elnöknek Miért hagytuk, hogy így legyen? című dalát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után