Hulladék-felhalmozási világrekord

 Vannak emberek,akik házukban,lakásukban mindenféle dolgokat halmoznak fel. 

Fonyód kellemes hangulatú,szép,barátságos kidváros a Balaton közelében. Az utóbbi napokban azonban nem turisztikai érdekességei miatt került be a médiába hanem egy súlyos környezetvédelmi és egyben adóügyi bűncselekméby miatt.

Fonyódon él ugyanis egy férfi-adatvédelmi és egyéb okokból a hatóságok nem nevezték meg-aki családi házának udvarán 500 tonna-tehát írjuk le számmal:500 000 kg-hulladékot halmozott fel. Bár nincsenek erről statisztikák,ez valószínűleg hulladék-felhalmozási világrekord,ami a magánszemélyeket illeti. Azonkívül,hogy súlyos környezetvédelmi bűncselekmény,súlyos adóügyi szabálytalanság is,mivel-a hatóságok szerint-a férfi hosszú ideje gyűjtötte a hulladékot,egy részét pedig üzletszerűen értékesítette. Az illetékes szervek figyelmeztetése után a felgyűlt hulladékot saját költségére elszállíttatta. 

Nagyjából ennyit lehet tudni a sajtóból,médiából. A többi csak spekuláció. Például feltehetjük a kérdést:a szomszédoknak nem tűnt fel mindez? Aztán:hogyan gyűjt össze valaki 500 tonna hulladékot?Biztosan nem az utcai szemetesből szedi ki kézzel.. de ezekre a kérdésrkre a nyomozó hatóságoknak kell megadni a választ. Illetve természetesen az elkövetőnek. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0