Úgy ítéltek el egy férfit gyilkosságért,hogy nem volt holttest

Nagyon szeretem nézni az ID TV valódi bűnügyekről szóló doku-sorozatait. Az egyes epizódok nagy része boldog elégedettséggel tölt el. A bűnöst elkapják,megkapja méltó büntetését. Elvégre ez egy fejlett igazságszolgáltatás ...
A Tökéletes bűntény c.sorozat Nincs sehol című epizódja azonban kiverte nálam a biztosítékot. Amerikában ui. úgy ítéltek el egy férfit gondatlan emberölésért,hogy nem volt holttest,nem tudták,történt-e gyilkosság,s ha igen,hogyan és mikor. Az esküdtszék viszont elítélte.
Borzasztó.

A történet egyébként egészen átlagos. Gazdag amerikai házaspár közös ingatlanüzleten dolgozik,sok végrehajtást is intéznek. A feleség egy napon eltűnik. Az asszonyt telefonon zaklatta valaki.A nyomozók elviszik az üzenetrögzítőt,de nem vizsgálják meg.
Egy hét múlva kerül elő a kocsija,rossz környéken,letörölt ujjnyomokkal,teljesen üresen. A csomagtartóban pedig 1 db madártollat találnak a helyszínelők. Hamarosan kiderül,hogy a kocsit két fiatal suhanc elmozdította,de őket kizárják a gyilkosság elkövetői közül. A férjről viszont kiderül,hogy rendszeresen csalta a feleségét,még saját unokahúgával is lefeküdt. Innentől a férj lesz az elsőszámú gyanúsított. Nem tesz vallomást. Kiderül,a kocsiban talált toll megegyezik a hálószoba párnájában található tollal. A hálószobában vért is találnak. A takarítónő elmondja,hogy kicserélték a lepedőket,pedig korábban a házaspár egyik tagja sem cserélt lepedőt,az mindig a személyzet feladata volt.
Keresik a feleség holttestét,a környéken sok az építkezés. A nyomozók FELTÉTELEZIK,hogy a férj valamelyik építkezésen ásta el a halott feleségét...
Bíróságra kerül az ügy,az első esküdtszék határozatképtelen. A második tárgyaláson már elítélik a férjet,gondatlanságból elkövetett emberölésért!!Jelenleg is ül,és ártatlannak vallja magát.
Nincs hulla.
Nincs meg a gyilkosság időpontja. Csak annyi biztos,hogy az eltűnt személy házassága rossz volt. S hogy ki zaklatta az asszonyt telefonon?A nyomozók szerint az is lehetett a férj,de ezt a nyomot nem vizsgálták...

Számomra a legelképesztőbb az,hogy egy karaktergyilkos ügyészi indítvány alapján elítélnek valakit.Nem itt,hanem az USA-ban. De az sem akármi,hogy a média ezt teljesen természetesnek veszi. Pedig hát a vádnak kétséget kizáróan kell bizonyítani a bűnösséget.
Legtöbb európai országban az ügyészség el sem indította volna az eljárást.

Az ID TV valódi bűneseteket feldolgozó történetei megtekinthetők a legnagyobb videomegosztó portálon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után