ZTE-Ferencváros 2-2,ez egy nagyon jó meccs volt

 Amikor a bajnoki tabella vezetetője,jelen esetben a Ferencvárosi TC,találkozik egy kiesőjelölt csapattal,akkor általában az szokott lenni,hogy az erősebb bedarálja a gyengébbet. Nos,az OTP Bank Liga 25.fordulójában,a ZTE-Ferencváros meccsen nem ez történt. A mérkőzést a közmédia m4 sportcsatornája élőben közvetítette (2021.március 7.),méghozzá kitűnően. 

Szóval,az történt,hogy a 7.percben a Zete kontrát vezetett,Futács Kosztát indította,ő egy kicsit kisodródott,de azért nem annyira,hogy Dibusz lábai között be ne gurítsa. 1-0. A Fradi ezek után intenzív támadásba kezdett,jött a sok indítás meg mögépassz,olykor lövés,de a hazaiak védelme,Gyurján kapus vezérletével,jól zárt,a félidő hajrájában aztán Zubkov megeresztett egy sistergőset,felső léc. 

A szünet után a Fradi azt a játékot mutatta,amit szurkolói már hónapok óta hiába várnak tőle. Ellentmondást nem tűrően nyomott,támadott,nem hagyta lélegzethez jutni ellenfelét. Bori az ötödik percben egyenlített is,aztán rátett még egyet. 1-2. És akkor itt azt gondoltuk,vége,nyert a Fradi,ez a világ rendje.

De nem,mert a ZTE nem adta fel,mentek,mint ventillátor a negyvenfokban. Tizenegyest kaptak,Futács belőtte. 2-2,ez maradt a vége. Rebrov bosszús volt. Lehetett is,mert az edzők párharcát Góér Gábor,a zalaegerszegiek edzője nyerte. Mintha az egész találkozón a ZTE akarata érvényesült volna.Legalábbis így,tévén keresztül,ez volt az ember érzése.

És hát a helyzet az,hogy ez egy nagyon jó meccs volt. Nekem legalábbis nagyon tetszett. Élvezetes taktikai csata,olykor jó egyéni teljesítmények. Bárcsak ilyet közvetítene a közmédia mindig! Persze,ez elsősorban nem rajtuk múlik. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után