Ezt olvastuk a Nők Lapjában 1979.karácsonyán

 A Nők Lapja 1979/51-52.dupla karácsonyi számának tartalmából:

-Véget ér (Fekete Gyula cikkével) a házasságról szóló vita. A fiatal generáció lazábban kezeli a házasságot(pl.egyre többen élnek nyitott házasságban),az idősebbek komolyabban veszik. Csökken a születések száma Magyarországon. Egy másik cikkből kiderül,hogy a Nyugat írói közül sem mindenki volt házasságpárti,viszont a nagyok igen. Kosztolányi,Ignotus a házasság mellett nyilatkozott. 

-Változik a krimiírás divatja:míg a nemrég elhunyt Agatha Christie regényeiben a tettes személyét kell kitalálni,addig Patricia Highsmith(akit a brit sajtó új királynőnek tart) könyveiben inkább a pszichológián,a tettes belső motivációján van a hangsúly.

-Propagandisztikus riport a Veszprém megyei Ajka városáról. Pár évtizede még sáros falu volt,aztán a bányászatnak és az üvegkristálynak köszönhetően modern város lett,van lakótelep,iskola,ábécá-áruház. Ez a cikk afféle modern szocreál,úgy látszik,ez még 1979-ben is kellett.

-Ismert és kevésbé ismert embereket kérdeznek,hogyan látták az elmúlt tíz évet. Kolozsvári Grandpierre Emil írótól kezdve Chrudinák Alajos média-hírességen és Kalmár Magda operaénekesnőn át Nyitrai Ferencnéig,a KSH akkori elnökéig mondják el a véleményükat humoros formában(a poénok olykor kevésbé ütősek,az újságíró próbálkozása tiszteletreméltó).

-Galgóczi Erzsébet kitűnő novellája a Haladék. Egy idős asszony,akit a falu csak Bolondnagyságának hív,összeesik,mindenki azt hiszi,meghal. Ám Janka néni túléli a rohamot,a kórházban magához tér,megszökik. Mire hazamegy,kiderül,hogy széthordták a házát. Nagyon tiszteletreméltó,szinte azt mondhatnánk:áhítatos történet. 

-Interjú Sulyok Máriával,abból az alkalomból,hogy a neves színésznő ötven éve szerzett diplomát. Sulyok Mária jól érzi magát idősként,már nem a Vígszínház kötelékébe tartozik,szabadúszó. Szabó Magda Régimódi történetében játszik,nagyon élvezi. 

A Nők Lapja a 20.század egyik legnépszerűbb hetilapja volt,ma is létezik. Amikor gyerek voltam,férfiak is olvasták. Szerintem ma is akadnak férfiak,akik beleolvasnak. Jól is teszik,mert kifejezetten színvonalas hetilapról van szó. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után