Valóban egészségtelen a sertéshús?
Már dietetikustól is hallottam,hogy a sertéshús egészségtelen,mert túl zsíros. Valóban így van ez?
Nem. A Kistermelők Lapja című szakfolyóirat 2022.augusztusi számában jelent meg egy cikk,címe:A zsírosabb sertéshús fogyasztása néha megengedett címmel,melynek tartalmát az alábbiakban összegezhetem:
1. A sertéshús nagyon sok egészséges anyagot,pl. A,B,D vitaminokat,vasat,foszfort,magnéziumot,káliumot tartalmazó,magas fehérjetartalmú hús.Viszont valóban zsíros.
2. Ezért naponta 2-3 egységnél ne fogyasszunk többet.1 egység hús 100 g húst vagy 50 gram sovány sonkát "vagy egyéb felvágottat"jelent.
3.A sertéshúst nagyon jól át kell sütni!Ha grillezzük,150 fok felett,gyorsan,BBQ sütésnél 120 fokon,lassan. Akinek van húshőmérője,használja!A sertésszelet közepe legalább 75 Celsius fokos legyen.
A kitűnő cikket mindenkinek ajánlom,akit érdrkel az egészséges táplálkozás.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése