Futball:Szerbia ellen 2-1,Litvánia ellen 2-2

 Már csak Liechtensteinnel kellene játszanunk...
A magyar válogatott, miután oda-vissza legyőzte Szerbiát, az EB-selejtező csport favoritját, nem bírta megtenni az utolsó lépést. A 2023.10.17-én lejátszott meccsen a nálunk jóval gyengébben jegyzett Litvániát  kellett volna megverni, s akkor biztos a továbbjutás. Nem sikerült, harmatgyenge első félidő után a végeredmény 2-2 lett, ennek a döntetlennek a litvánok örülnek, mi meg nem.

Évtizedek óta visszatérő tendencia, hogy a magyar futballválogatott nem tud legyőzni olyan csapatokat, melyek a ranglistán nálunk jóval gyengébb pozícióban vannak. Kaptunk már ki az elmúlt években Luxemburgtól, Andorrától, Máltától, Albániától, és még sok mástól.Meg kellene tanulni, hogy kell gyengébb csapatokat legyőzni. Ez egy külön szakma a sporton belül,mely jelentős fizikai-pszichikai rákészülést igényel. 

Ajánlom a magyar labdarúgó-válogatott figyelmébe egy teljesen más sportágból bizonyos Portisch Lajos munkásságát. A kitűnő sakknagymester 260 partit játszott sakkolimpiákon,  ebből mindössze 22 partit vesztett el! Mindenki őt akarta megverni, de nem tudta. Nem okozott neki gondot, hogy nálánál gyengébb játékosokat legyőzzön. Lehetne tőle tanulni pszichológiát. 

Nagyon szeretem ezt a Marco Rossi-féle labdarúgó-válogatottat, de amíg a tuti meccseket nem tudják megnyerni, addig igencsak féloldalas teljesítményről beszélünk esetükben. Minden adott ahhoz, hogy remek teljesítményt nyújtson az EB-n. De vannak hiányosságok, ezeken feltétlenül javítani kell. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után