Szlovákia konyhája,gasztronómiája kitűnő

 A Magyar Konyha gasztronómiai folyóirat 2014.márciusi száma közel 10 oldalon keresztül foglalkozik Szlovákia gasztronómiájával,vendéglőivel. Meg kell mondanunk,a szlovák gasztronómia,vendéglátás kitűnő.

Van itt liptói túró,kassai sonka,káposztaleves kolbásszal,káposztaleves gombával,juhtúrós krumplisgaluska,juhtúróval töltött pirog és még sokmindenféle,a tradicionális konyhához ezerszállal köthető étel:káposztás sztrapacska,paprikás sertésmáj hagymával,szóval,rengeteg mindenféle étel-és italspecialitás,nagyjából jól elkészítve.

Ha Szlovákiában járunk,érdemes megkóstolni a tradicionális ízeket. Különleges,Európa más részein egyáltalán nem megszokott ízvilággal találkozhatunk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Labdarúgó EB és spanyol győzelem és fociundor

Labdarúgó EB,2024:Az A csoport végeredménye