Hajdina:étel, ami diabeteseknek és hypertoniásoknak is hasznos

 Sokan, főleg a fiatalabbak közül, azt sem tudják, mi a hajdina. Jómagam sokáig azt hittem, hogy a köles másik neve, de ez nem igaz, csak annyi a hasonlóság a két növény között, hogy mindkettőt kása alakjában fogyasztották leggyakrabban. Magas szénhiráttartalmú növény, gazdag vitamintartalommal, és magas vérnyomás ( hypertonia) ellen is igen hasznos. 
A Diabetes című folyóirat 2014/4.számának 30-31. oldalán Bezselics Ildikó három, hajdinával remekül készíthető ételt mutat be. Ezek: az Ázsiai zöldségleves hajdinával, a Currys répatorta hajdinával, illetve a Tömagolajos hajdinasaláta. Egyszerű ételek, boltokban kapható alapanyagokkal, jó receptleírásokkal. Minden gasztro iránt érdeklődőnek ajánlom szíves figyelmébe. No, és persze a diabetesszel élőknek. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0