A média ellenséges a labdarúgó Szuperligával szemben. Vagy mégsem?

 Bekövetkezett az,amit vezető labdarúgó-szakemberek már évek óta jósoltak. Kettészakad az európai labdarúgás. 11 topklub bejelentette:megalakítják a húszcsapatos Szuperligát,azaz egy mindentől és mindenkitől független európai topbajnokságot,meghívásos,licenc-birtoklós rendszerrel. Az UEFA nemtetszését fejezte ki,korábbi éljátékosok leplezetlen csalódottságuknak adtak hangot. De hogyan reagált a hírre a média?

Szemlézve a nagy nyugati sajtóorgánumokat,többnyire negatív a reakció. Egy ilyen új Szuperliga létrejötte ugyanis alapvetően rendezi át a sportközvetítések piacát. Az lesz a nyerő csatorna,akik irdatlan eurómilliókat kifizetve megszerzi a Szuperliga meccseinek közvetítési jogát. A BL-ha egyáltalán megmarad-jóval alacsonyabb rangúvá válik,ebből adódóan kevesebb nézőt is vonz,az Európa Liga pedig teljesen eljelen téktelenedik. 

Vagy mégsem?Van esély arra,hogy a BL-illetve EL-meccseket közvetítő televíziók,rádiók megőrizhessék táborukat,illetve hirdetési bevételeiket. Több,futball-hatalomnak ugyanis nem lesz csapata a Szuperligában. Nem lesznek ott a németek-hacsak addig rá nem bírják a Bayern Münchent a csatlakozásra-az oroszok,a görögök,a svédek,az osztrákok stb. A helyi kedvenceket tehát továbbra is a hagyományos médiaorgánumokon láthatják-hallhatják az érdeklődők. 

A médiának tehát nem kell aggódnia. Sokkal inkább a futballszakmának,főleg a válogatott játékosoknak. Ha én xy csillagászati összegeket keresek valamelyik Szuperliga-klubban,kétszer is megfontolnám,hogy elmenjek-e játszani a Málta vagy San Marino elleni VB-selejtezőre. Hátha lesérülök,mint a mi Kalmár Zsoltink Andorra ellen...

Szóval,nagy átalakulás előtt a labdarúgás. Szakmai részről higgadtság szükségeltetik,a média pedig úgyis megtalálja a maga új üzleti pozícióit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után