Videojátékok története- avagy megmarad játéknak?

 Akiket érdekel a videojátékok története,netán szakmai érintettség okán is foglalkoznak a témával,azok feltétlenül olvassák el Szedlák Ádám cikkét a Magyar Narancs hetilap 2022/17.számában(Valódi pénzért játszott videojátékok.Eladom öt azerothi aranyom.26-28.oldal). A kitűnő cikkben Szerző üzleti szempontból tekinti át a nemzetközileg ismert és leggyakrabban játszott számítógépes játékok történetét.

Olvashatunk az 1980-as évek kazettán terjedő játékairól,a 2000-es években felbukkanó World of Warcraftról,az EVE Online űrhódítós játékról.Megtudhatjuk,mi az a play-to-earn modell,s azt is,hogyan kapcsolódott össze a játék,a sport és a kriptovaluta-piac. Képet kapunk arról is,miért nőtt ugrásszerűen a játékosok száma a Fülöp-szigeteken.

A kitűnő cikk végén Szedlák Ádám megosztja afeletti aggodalmát,miszerint a játék már nem is játék,hanem profi pénzkereset legalábbiy egyesek számára. Én azt gondolom,ez a folyamat törvényszerű. Ami jó,amit szeretnek az emberek csinálni,ott megjelenik a business is. Pontosan úgy,mint a könnyűzenében. Az 1960-as évek beat-mozgalma néhány fiatal lázadásaként indult,s lám,mi lett belőle...Mára az online és/vagy offline videojáték a média önálló ága lett,és még mindig nagy üzleti potenciál van benne. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után