Labdarúgó VB,2022:Nagycsapatok esnek ki,már a csoportkörben

 A 2022.évi katari labdarúgó VB-n már játsszák a csoportkör mindent eldóntő 3.fordulóját. Óriási meglepetések vannak itt,nagycsapatok,sokak által végső győzelemre is esélyes válogatottak esnek ki,már az első körben.

Kiesett Németország,amely egy hibát követett el:alábecsülte Japánt. Világbajnokságon egy ilyen hiba végzetes lehet. Itt minden ellenfelet komolyan kell venni. Persze,a német sajtó és média alaposan leszedte a keresztvizet a csapatról. Még olyat is írtak,hogy Németország már nem futballnemzet-ezt azért kissé túlzásnak érzem.A Bundesliga továbbra is topbajnokság.A válogatott játémosok mentalitása nem volt megfelelő.

Kiesett Belgium,akiket sokan a négy közé vártak. Itt megbomlott a csapategység,a játékosok egymással verekedtek az öltözőben. Ezzel a de Bruyne-Lukaku aranygeneráció elszállt,nekik ez volt az utolsó vébéjük.

Kiesett a meglehetősen jelentéktelen,alig olvasható,sokszor túl óvatos játékot mutató Dánia. Kiesett az utolsó meccsen szerintem hibás taktikával,nyersen őszinte játékkal kiálló Szerbia. Kiesett a sokak által legalább nyolc közé várt Wales.Bale nem csinált nyarat...

Külön kell szólni az uruguayi válogatottról. Nem játszottak rosszul,szépen támadtak. De ennyi helyzetet nem lehet kihagyni egy VB-n. Jobban kellett volna kapu előtti szituációkban a csatároknak koncentrálni. Ecuador sem arról álmodott,hogy csoportkör után megy haza. 

Ha így halad tovább a csoportkör,egész kis világbajnokságot lehetne majd rendezni-a kiesett csapatokból.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

A trianoni béke, más nézőpontból

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0