Virsli,ízletesebben
Az európai népesség nagy része,valamilyen formában,eszik virslit. Többnyire vízben főzve fogyasztjuk-leszámítva a kerti partikat,mert ott sütjük,de itt most a hagyományos főtt virsliről lesz szó.
A Magyar Konyha című gasztronómiai magazin 1982/1.számának 31.oldalán"Háztartási fortélyom"cím alatt olvashatunk mindenféle apróbb-cseprőbb háztartási trükköt. Például ezt:"Ízletesebb marad a virsli,ha nem vízben,hanem gőzben főztük". Az a kérdés,technikailag hogyan lehet ezt megoldani. Szerintem úgy,hogy feltesszük fazékban a vizet főni,a fazékra teszünk egy rácsot és erre tesszük a virslit. Az biztos,hogy továb tart a főzés ezzel az eljárással,mintha csak úgy bedobnánk a virsliket a vízbe. De a végeredmény mindenképpen ízletesebb,ezt jól írta a Magyar Konyha.
Ha már a gasztronómia a kreativitásról szól:mi lenne,ha fűszereket is raknánk a forrásban lévő vízbe?Hadd gőzölögjön az is!De ez csak egy ötlet...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése