A dél-afrikai konyha egyik alapétele,a bobotie

 Mi itt,Közép-Európában,igen keveset tudunk a dél-afrikai konyháról. A Konyha Magazin 2001.májusi száma két alapétel,a marhahúsos breddie és a bobotie receptjét is hozza.

A bobotie nem más,mint tojásos-tejes-fűszeres darálthúsos sült kenyér,melyet salátával vagy párolt rizzsel fogyasztunk. Lesznek olyan közép-európai szakácsok,háziasszonyok ,akik számára a kenyér ilyesfajta felhasználása kissé idegenül hat,ugyanis sütés előtt be kell áztatni,s ezt a műveletet sokan nem kedvelik. De a végeredmény,higgyék el a Kedves Látogatók,minden kényelmetlenségért kárpótol! Különösen ízletesen hat a marhahús és a mazsola kombinációja.

A cikk pedig(Fodor Éva írása,címe:Fokvárosról foghegyről),kitűnő. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után