Halétel receptje a 18.századból. Ma is elkészíthető

 A 18.században keletkezett Wesselényi Kata receptgyűjteménye,melyben olyan ételek leírását találjuk,melyet ma is el tudunk készíteni. A Bor és Piac 2022.decemberi számának 44-45.oldalán olvashatunk egypárat ezekből a receptekből.

Mai nyelven leírom azt,amelyik nekem a legjobban tetszett.

Hal három az egyben(a címet recenzens adta)

Kell hozzá bármilyen egész hal,szerintem ponty vagy csuka a legjobb. A halat egészben kissé megfőzzük,ügyelünk rá,hogy szét ne essen.

Ezután veszünk egy ecetes vagy forralt borral átitatott ruhát és a hal testének közepét  beletekerjük. A halat rátesszük kerti grillre és óvatosan elkezdjük sütni. Sütés közben a ruhát,amelybe beletekertük a hal testének középső részét,folyamatosan locsoljuk. A fejes részét megöntözzük vajjal és borsóliszttel. A hátsó részét megkenjük vajjal. Kissé megsütjük.

Szokatlan elkészítési mód,de ha sikerül,akkor kész is a három az egyben hal. Csak szét ne essen sütés vagy főzés közben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után