Mi van, ha nem vettek fel egyetemre?

 Kezdődik az érettségi ill. felvételi szezon,egyre több érettségizett fiatal izgul azon: mi van, ha nem vesznek fel egyetemre?
Semmi, ami miatt aggódni kellene. Legalábbis ez derül ki a Nők Lapja hetiap 2019/39. számában megjelent cikkből, szerzője Szigeti Hajni, pszicchológus szakértő Páli Patrícia. Az írás címe:Ha nem vették fel a gyereket...
A cikk elsősorban szülőknek szól, ugyanis az a tapasztalat, hogy sok szülő mélyen csalódik és depresszióba esik, ha nem vették fel a gyereket felsőoktatási intézménybe. Páli Patrícia elmagyarázza, hogy a legfontosabb: tartsuk a lelket a gyerekben, ne érezze magát alacsonyabbrendűnek. 
Ha nem jutott be a gyerek egyetemre-főiskolára, még mindig rengeteg lehetőség van rra, hogy továbbfejlődjön. Például:
- munkavállalás
- önkéntes munka (ez később jól mutat majd az önéletrajzban)
- külföld- ez lehet munkavállalás, önkéntes munka,nyelvtanulás.
Egyvalamit nem szabad: hagyni, hogy a gyerek túlzottan belemélyedjen a bánatba. Aktivitás kell, valamit csinálni kell, nem szabad otthon ülni, és folyon a kudarcot elemezni. 

Nagyjából, véleményem szerint, egyet is érzhetünk a cikkel. Azt azonban nem árt elmondani, hogy diplomával az ember sokkal könnyeben jut munkához. Tehát, ha most nem vettek fel, jövőre próbálkozz újra, legalább egy évvel idősebben és tapasztaltabban juthatsz be felsőoktatási intézménybe. S ez az előny nem kevés. 
Azt is hozzátenném: ha valaki másodjára sem jut be a " megpályázott" szakra, érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban a megfelelő pályára kívánkozik-e. Lehet, hogy valami mást kellene nézni. Annyi lehetőség van...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után