HVG,2022.április 7.

 A HVG (Heti Világgazdaság) az egyik legrégebben működő magyarországi hetilap,az egyik legismertebb magyarországi sajtótermék. A 2022.április 7-i szám tartalmából:

Miért veszített az ellenzék a 2022.áprilisi magyarországi választásokon? Karácsony Gergely szerint az elitek szavát nem értette a tömeg,s túl kevés volt a választóknak a "nem-Orbán" jelszó. Hadházy Ákos szerint önmagában kevés volt az összefogás,az ellenzéki oldalon a módszerek,az emberek nem változtak. 

Egyre nagyobb fontosságú lesz a világon az akkumlátor-gyártás. Magyarországon sorra nyitnak gyáregységeket az ezzel foglalkozó világcégek,Csehországban pedig feltárták Európa legnagyobb lítiummezőit(jelenleg a világ lítiumkészletének nagy része Chilében található). 

Az orosz-ukrán háborúban az orosz katonai erők civilek ellen követnek el háborús bűnöket. Az oroszok ezt tagadják,viszont a szakértői jelentések és a túlélők beszámolói egyértelműen igazolják az oroszok elleni vádakat.

Srí Lankán hatalmas tüntetések vannak az élelmiszerhiány miatt. Ramapoksa kormánya elvesztette parlamenti többségét,miután 40 képviselője otthagyta. Az ország a polgárháború szélén áll.

Magyarországon,Farkas Zoltán cikke szerint,túlköltekezett a költségvetés. Ennek oka egyrészt a koronvírus,másrészt a Szerző szerint a kormány előre elköltötte azokat az uniós pénzeket,melyek végül a jogállamisági vita miatt nem érkeztek meg.

Az orosz-ukrán háború miatt meredeken nőnek a lakásárak és a lakásfelújítások árai. Szakértő szerint hiánycikké válhat olyan termék,mint az acél. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

A trianoni béke, más nézőpontból