Magyarország:Önálló egészségügyi minisztérium kell az ellenzék szerint

 Amint azt az mno.hu is- és még több más sajtó és médiatermék hírül adta- a magyar parlamentben lényeges területeket érintő egészségügyi reformtervvel állt elő Gurmai Zita, az MSZP politikusa. Gurmai Zita szerint két területen kellene alapvetően megreformálni az egészségügyet:
- Újra önálló egészségügyi minisztériumra van szükség
- Vissza kellene állítani az ingyenes egészségügyi szűréseket, különösen méhnyakrák vonatkozásában. 
Rétvári Bence kormánypárti politikus válaszában kiemelte:a FIDESZ-KDNP kormányzása idején még a HPV-oltásokat is ingyenessé tették. Most 1,3 meghívót küldtek ingyenes végbél- és vastagbélrák-szűrővizsgálatra, ebből 300 ezret át is vettek. 
A kormánypárti politikus válaszában nem érintette az önálló egészségügyi minisztérium kérdését. Utalt viszont a Kórozs Lajos által készített kamuvideóra, s arra, hogy szerinte a videó mellett az MSZP is kiállt. 
xxxx
Eddig a hír. Most jön recenzens két kérdése:
1.Ha egyszer ingyenes a szűrés,mint ahogy azt Rétvári Bence állítja, akkor miért reklamál Gurmai Zita? Azonkívül:Gurmai Zita nem a végbél- és vastagbélrákszűrésről, hanem a nők méhnyakrák-szűréséről beszélt.
2. Rétvári Bence miért nem mondott semmit az önálló egészségügyi minisztériumról? 

És itt jön recenzens megjegyzése:ha a kormány 1,2 millió meghívót küld ingyenes végbél- és vastagbélrák- szűrővizsgálatra, ebből 300 ezret vesznek át, az jó arány? Szerintem nem. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után