Magyar Nemzet,2022.május 27.

 A Magyar Nemzet polgári napilap, Magyarország egyik legnagyobb példányszámú printelt sajtóterméke. A 2022.május 27-i, rendkívül sokoldalú és színvonalas szám tartalmából:
- Hazánkban csak azok a gépjárművek tankolhatnak kedvezményesen üzemanyagot, melyek magyar rendszámmal rendelkeznek. A kormány így kíván véget vetni az ún. "benzinturizmusnak".
- Gyászol a kulturális élet, elhunyt Gyarmathy Lívia Kossuth-díjas filmrendező, akinek alkotása 2000-ben elnyerte az Év Európai Dokumentumfilmje díjat. Egyik filmjéhez Ennio Morricone komponált zenét.
- Bemutatja a lap az új magyar kormány államtikárait. Összesen ötvenheten vannak. 
- Több ellenzéki ( MSZP-s illetve Momentumos) politikus megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy a héten a Momentum és a DK ellentéte miatt nem tudták megtartani a főváros közgyűlését. A politikusok a helyzet azonnali rendezését követelik.
- Van esély arra, hogy európai szintű megoldás születik az orosz energiafüggőség megakadályozása érdekében-írja a lap kijevi tudósítója, a Politico brüsszeli hírprtál írására reagálva.
- Konfliktus a Jobbik elnökségében:megfosztották különleges megbízotti jogköreitől Molnár Enikő kabinetfőnököt. Több, a pártban komoly szerepet betöltő politikus nem ért egyet az intézkedéssel.
- Lenyűgöző,impozáns korszerűsítések Magyarország egyik kiemelt műemlékében, a keszthelyi Festetics-kastélyban. Egész oldalas riport számol be a fejlesztésekről. 
- Megalakult a Védelmi Tanács. Tagja a külügyminiszter, a belügyminiszer, a honvédelmi miniszter, és a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója.
- Orosz-ukrán háború: Henry Kissinger amerikai külpolitikus azt javasolja Ukrajnának, engedjen át területeket az orosz fél számára. Zelenszkij ukrán elnök szerint ez kizárt. Azt üzente Kissingernek:nem 1938-at írunk. Ezzel a müncheni egyezményre utalt.
-Tenisz:kiesett Fucsovics Márton a Roland Garros 2. fordulójában. 
-Jégkorong:Véglegessé vált, hogy Magyarország nem rendez A-csoportos világbajnokságot.
- Sakk:Rapport Richárd  magyar nagymester visszalépett a santanderi szupertornáról, mert szeretne a hamarosan kezdődő világbajnokjelölti tornára összpontosítani. 

A Magyar Nemzet weboldala:mno.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után