Most újra van jó magyar válogatott, futballról beszélek, igen...

 Ahogy az ember szemlézgeti a magyarországi írott és elektronikus médiát, mind tele van a magyar labdarúgó- válogatott sikereivel. És ez most nem mesterséges sztárolás, hanem valódi, jogos dicséret. Mert a Marco Rossi vezette magyar nemzeti tizenegy remek sorozatot produkált.
Csak egy góllal kapott ki itthon a nemrég világbajnoki nyolc között szereplő oroszoktól, és a végén az oroszoknak kellett izgulniuk.
Azután idegenben megverte a félelmetes törököket. Törökország ma jelentős futballhatalom, otthon nagyon komoly eredményekre képesek.
Majd simán megverte Bulgáriát, szintén idegenben, helyenként Európa-szintű játékkal.
Azután idegenben Szerbia következett, őket is 1-0-ra győztük le.
Majd tegnap, idegenben, döntetlen az oroszokkal. Jóformán végig védekeztük az egész második félidőt, de megúsztuk, amihez kellett a magyar védelem, meg Dibusz kapus bravúrjai. Nekem nagyon tetszett Szalai Attila játéka, de az egész csapat óriásit küzdött. Hosszú évek után sikerült gy szimpatikus magyar válogatottat összeállítani.

Minek is köszönhető az a jó sorozat? Talán annak, hogy Rossi felismerte a játékosok képességeit, ők pedig felismerték ,hogy felismerte a képességeiket. Tehát bizalom alakult ki a kapitány és a játékosok között. A magyar csapatban nincsenek sztárok, kivéve talán a kapus Gulácsit. De vannak szorgalmas, alázatos játékosok, akik csúsznak-másznak a meccseken, kisegítik egymást védekezésben, olykor pedig kontrából gólt rúgnak. Ennyi kell a győzelemhez.
Reméljük, nem szakad meg a jó sorozat, és a következő hónapokban is sikerekről fog tudósítani a média.
Hajra, magyarok, de most igazán szívből mondom! Hajrá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után