Schmuck Erzsébet felszólalására Vass Krisztián cikke reagál

 A Magyar Demokrata 2020.október 7-i számában olvashajuk Vass Krisztián írását Dinnyepártos koalíció címmel. Ebben a Szerző bírálja Schmuck Erzsébet ( LMP) parlamenti felszólalását, amiben is a képviselőnő azt állította, hogy az Orbán-kormány érzéketlen a környezeti kérdések iránt, valamint hogy a " környezet- és természetvédelmet....felesleges luxusnak tekintik." 

Néhány észrevételt szeretnék fűzni Schmuck Erzsébet felszólalásához, valamint Vass Krisztián cikkéhez.
1. Mind a parlamaneti felszólalás, mind a Magyar Demokrata cikke csak félig fedi az igazságot.
2. Az igaz, amit Schmuck Erzsébet is szóvá tesz, hogy nincs önálló környezetvédelmi minisztérium, és egyáltalán:az Orbán-kormány nem tekinti prioritásnak a "zöld" politikát.
3. De az is igaz, amit Vass Krisztián leír, hogy a kormány tíz év alatt többszörösére növelte a nemzeti parkok támogatását, nőtt az őshonos fajok száma. Schmuck Erzsébet felszólalása tehát egyoldalú. 
4. De az is igaz, hogy a magyar politikai elit gondolkodásában- eliten értem itt a polgármestereket és attól felfelé mindenkit- nincs benne a környezetvédelem. Az egyes településeken a köryezetvédelmi munkálatokat többnyire közmunkások látják el, virágot ültetnek, szetet szednek. Ez kétségtelenül hasznos, az ökoturisztika is hasznos, csakhogy...

és itt jön a lényeg:
Magyarországon még nem fedeztük fel a környezetvédelmet, mint üzletet. Ez nem az Orbán-kormány, inkább a versenyszféra vezetőinek hibája. Valahogy nem tudunk pénzt csinálni abból, hogy szebbek legyünk, tisztábbak legyünk, kevesebb energiát használjunk. Ezen a téren kétségtelenül szükség lenne paradigmaváltásra. 
Jelenleg Magyarországon a környezetvédelmi feladatok 80 %-át az állam és az önkormányzatok végzik. Miért nem sikerül ebbe a versenyszférát is bevonni? 
Ha sikerülne ,akkor beszélhetnénk igazán sikeres környezetvédelemről. 

Vass Krisztián cikke- a szakmai kérdések túltárgyalása után- elkezdi szidalmazni az LMP-t. Értem én, hogy a Magyar Demokrata kormánypárti média, de tanulni kellene a már sokszor elkövetett hibából:az ellenfél szidalmazása csak rokonszenvesebbé teszi a megtámadottat. Még akkor is, ha a támadónak van igaza. Mert az igazság, az nem a médiában lapul. Az ott lapul a mindennapokban. A tájban, a környezetben, az emberi szívekben. 

Vass Krisztián:Dinnyepártos koalíció
Magyar Demokrata, 2020.10.07.19.o.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után