Gasztro:Egy tradicionális magyar húsétel,kissé újragondolva

 Jó hír a magyaros ételek kedvelőinek,hogy még a leginkább tradicionális ételeinket is meg lehet újítani,különlegessé lehet varázsolni. A Magyar Kukta című,kitűnő recepteket és ímycsiklandozó ételfotókat tartalmazó folyóitat 2005/10.számában olvashatjuk a Gombás fasírt égetett tésztával sütve nevű ételkompozíció receptjét.Hagyományos gasztro,felsőfokon. 

Nem kell ötcsillagos séfnek lenni hozzá,bárki meg tudja csinálni ezt az újragondolt ételt,aki készített már fasírtot és tésztát. Igaz,eléggé időigényes a varázslat,de megéri. Tkp.az a lényege,hogy a tésztát a fasírttal együtt keverjük el,és együtt sütjük ki.Aki még soha nem használt sütőt,ne ezen a recepten próbálja ki.

 És persze,lehet variálni:nemcsak gombás,de másfajta fasírtokat is el tudunk így készíteni. Jómagam pl. pulykafasírt újragondolva című változaton gondolkodom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Környezetvédelem és adórendszer- ritkán hallunk erről a médiában

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0