Miért is vesztett a magyarországi ellenzék 2022-ben?

 2022.április 3-án választásokat tartottak Magyarországon. Az Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP pártszövetség kétharmados győzelmet aratott. A külföldi sajtó és média általában Márki-Zay Péternek,az ellenzék miniszterelnökjelöltjének követhetetlen kommunikációra helyezte a hangsúlyt, midőn az ellenzéki vereség okait kereste. Szerintem az okok mélyebbek, messzebbre nyúlnak, s ha az ellenzék ( értem itt a baloldali-liberális erőket) 2026-ban nyerni akar, a következőket kell tennie:
- Ezt a sehová sem vezető pártszövetséget fel kell oszlatni, minden párt maga alakítsa ki saját profilját, erősödjön meg.Ehhez kell sok munka- főleg az- meg pénz, meg jó arcok. 
- A pártok tegyenek szert tömegbázisra. Ne pusztán csak a médiatermékekben való befolyás megszerzésére helyezzék a hangsúlyt, hanem hús-vér emberekből álló aktív tagságot építsenek.
- Mindent, ami keresztényellenes, felejtsenek el. Magyarországon él 1,8 millió római katolikus, félmillió református, százezer körüli evangélikus,stb, nem akarok minden felekezetet felsorolni. Ebben az országban az egyházak politikai befolyása mindig is jelentős volt, az is marad.
- El kell mondani a választóknak, hogy az európai egyesüt államok lehet távoli cél, de csakis távoli cél lehet. A közeljövőben ennek realitása nincs.
- Világosan fel kell vázolni, mi a terv a drágulással kapcsolatban. Elég földhözragadt, tudom, de az embereket, akik egyre kevesebbet kapnak egyre több pénzért, bizony érdekli, hogy mit tesz egy politikus az infláció fékezése érdekében. 

Szerintem ezeket kellene megtenni az ellenzéknek, ha 2026-ban nyerni akar. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindent radíroz mindenről

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után