Új Művészet, 2009/6.

Az Új Művészet havonta megjelenő, elsősorban képzőművészettel kapcsolatos írásokat közlő folyóirat. A 2009/6. szám tartalmából:
- A Műcsarnokban a holocausttal kapcsolatos kiállítást rendeztek, a közönség láthatta többek között Roskó Gábor: István király zsidókat telepít a Csepel- szigetre című olajfestményét, illetve Lendvai Ádám: Norma Lights I-IX című, reklámokat imitáló kollázsát. Nagyon modern, 21. századi módon szóltak erről a történelmi tragédiáról.
- Alberto Giacometti a huszadik századi európai szobrásznemzedék egyik legkiemelkedőbb alakja. A Szépművészeti Múzeum rendezett kiállítást műveiből, többek között láthatták a híres Esőben lépdelő férfit is, mely 1948-ban készült. hogy valójában kicsoda az a pálcikaember, aki lépdel az esőben? Giacometti szerint ő maga. Azt mondanunk sem kell, hogy a műalkotásnak számtalan értelmezése lehetséges.
- Keserű Ilona fantasztikus festőművész! Érzet 2 című képe a modern magyar festészet kiemelkedő alkotása, nagyon megrázó, ugyanakkor reményt és az embernek szomorúságában vigaszt adó mű. De érdemes még a Szürke áramlást is alaposabban szemügyre venni! Mintha egy hal mászna ki az emberi szervezetből. Félelmetes.
-Technorealizmus? Az meg mi? Nem más, mint egy újabb, műló divat ( a recenzensek persze nem így tálalják...). A művészetben mindig is voltak egynyári irányzatok, hát most itt a legújabb. Semmi értelme.

Nézd meg ezt a blogot is: konyv-ajanlo.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A trianoni béke, más nézőpontból

Futball:Kikínlódtuk.Magyarország-Koszovó 2-0

Történelem:Jugoszlávia a második világháború után